Varje augusti sedan 1985 har Malmöfestivalen arrangerats. Första året var festivalen det största arrangemanget i Malmös historia sedan Baltiska utställningen 1914. Det är faktiskt den äldsta festivalen i hela Sverige och Malmös största hemmafest.

Traditioner på Malmöfestivalen

Ur Malmöfestivalen har en massa traditioner växt fram. Festivalen inleds varje år med en massiv kräftskiva på Stortorget. Hela fyra gånger har det slagits världsrekord i kräftätning under festivalen!

När festivalen först startade anordnades en tävling som kallades för ”Drakbåtarna”. Betalande företag tävlade mot varandra genom att paddla 30 meter längs kanalen på kortast tid. Den största delen av tävlingen var däremot inte att paddla i kanalen utan det var att komma på de fantasifulla dräkterna och det roligaste lagnamnet.

Massor att upptäcka

Festen pågår under en hel vecka. Så se till att utnyttja den veckan till fullo för den ser annorlunda ut varje år. Driver du företag kan exempelvis Revisor Malmö hjälpa dig komma i kontakt med en redovisningskonsult som kan ta över de administrativa bitarna. Är du anställd så ta en eller flera lediga dagar och utforska festivalen.

Programmet varierar från år till år men det finns alltid något för alla smaker. Musik spelas nästan dygnet runt från flera olika scener. Bland annat The Cardigans, Robyn, Håkan Hellström, The Ark, The Hives, Thåström och Zara Larsson är några stora artister som har uppträtt under festivalen.

Inte bara musik finns att upptäcka på festivalen. Mat från alla världens hörn finns också att njuta av. Sushi på skånska, indiskt, texasburgare, iranskt, peruanskt och fransk mat är bara några av de val som kan finnas. Var där i god tid för att hinna bestämma vad du ska äta innan festivalen stänger! Med så många val står man lätt och trampar utan att veta vad man ska testa.