Förra året kunde ni här på sidan läsa om Bråvallafestivalen 2016. Så här i efterhand visade sig festivalen vara en succé med många stora namn och många besökare. Bråvalla startade 2013 och gjorde sig snabbt ett namn, då namn som Avicii och Green Day uppträdde. De flesta festivaler kan knappast boka så här stora band under det första året. Bråvalla arrangeras dock av FKP Scorpi, som bland annat arrangerar Where’s the Music och flera andra festivaler. Så pengar var knappast något större problem.

 

2017 års lineup

De har inte direkt sparat på krutet under något år sedan 2013 – och gör det inte heller 2017. Några av Sveriges, och världens, största artister är bokade till festivalen. Ett exempel är The Chainsmokers, vars låtar har spelats friskt på radio världen över det senaste året. Andra exempel på gäster är Håkan Hellström, The Killers, Alesso, Laleh, och Ellie Goulding.

Att resa hit

De flesta tar sig hit med bil, även om många också tar bussen. Att hitta hit med bil är relativt lätt. För många blir det dock en lång resa, så det är viktigt att ta med sig nödvändiga bildelar, till exempel reservdäck och domkraft. Det går även att ta sig till festivalområdet med spårvagn från Norrköping. Vill man åka tåg eller buss från till exempel Stockholm, är det alltså Norrköping man bör ta sig först till.

Biljetter och priser

Biljettpriserna blir dyrare ju längre man väntar. Fram till sista december kostade till exempel ett festivalpass 1 890 kronor, medan det kostade 2 190 kronor fram tills den sista mars. Slutpriset, och det som också gäller från den första april är 2 490 kronor. Så den som ännu inte har köpt biljett får alltså lägga närmare 2 och ett halvt tusen för inträdet.

 

Sedan tillkommer boende på det. Vissa väljer att bo på ett hotell en bit utanför festivalområdet, men de allra flesta väljer att bo på campingen. Beroende på vilken camping man vill bo, kostar det lite mer eller mindre. Så här ser priserna ut från den första april och framåt:

 

  • Festivalpass Storvalla: 2 790 kronor + miljöpant

 

  • Festivalpass Skönvalla: 3 290 kronor + miljöpant

 

  • Bandit Rock Camp för två personer: 7 290 kronor + miljöpant