PM & Vänner är en restaurang i Växjö som erhållit flera utmärkelser och priser. Restaurangen startade 1992 och har sedan 2015 hållit i PM & Vänner Jazzfestival. Redan innan under flera år så hade detta företag/restaurang samarbetat med lokala jazzmusiker och under 2015 kände de att det var ett naturligt steg att ta att skapa en hel dag med bara jazz. Under 2015 uppträdde artister som Rigmor Gustafsson, Ulf & Eric Wakenius, Daniel Karlsson Trio, Robert Tjäderkvist Quartet, Lisa Björänge Quintet och Emil Fredbergs Orkester.

PM & Vänner Jazzfestival 2016 i Växjö kommer att hållas 19-20 november men inga artister är ännu klara. Det kommer dock bli flera ledande musiker inom genren jazz. För att hålla koll på artister och vilka som kommer att uppträda så kan ni kika på antingen PM & Vänners egen hemsida eller på Facebook. De kommer att uppdatera detta så fort artisterna är klara och bokade att uppträda på själva jazzfestivalen.

PM & Vänner hotell och restaurang

PM & Vänner bildades 1992 av två vänner, Per Bengtsson & Monica Carlsson. Namnet PM är just initialerna av de båda vännernas namn. Idag är de ännu delägare tillsammans med Anders Hultman.

PM & Vänner är idag en koncern där flera företag inkluderas. Bland dessa ser vi PM & Vänner Hotel, PM Restaurant, PM Bistro, PM Bröd & Sovel, PM Fest & konferens samt en bar på taket, enkelt namngiven TAK.

PM & Vänner är idag certifierade av Svanen, KRAV och blev 2010 tilldelade ”årets hållbara gastronomi” av White Guide. Så passa på att äta en bit mat när du besöker PM & Vänner!

Vill du bo på detta hotell under din vistelse av PM & Vänner Jazzfestival 2016 så har du 74 rum att välja mellan. Dessa finns fördelade i fem kategorier. Alla rum och sviter på detta hotell har egna uttryck och layouts. I varje rum finns det strykjärn, strykbräda, kassaskåp, espressomaskin, minibar med mera. Du kan boka rum direkt via deras hemsida om du så önskar.

Om du är ute efter att annat boende under din vistelse i Växjö så kan du kika på www.hotellväxjö.se. På denna sida hittar du flera boendealternativ i staden. Det finns alternativ som passar alla typer av plånböcker.

Att göra i Växjö

Utöver att besöka Jazzfestivalen så finns det en hel del annat Växjö kan erbjuda dig. Bland annat är det nära till glasriket och flera olika glasbruk. Det finns även ett äventyrsbad, som många barn uppskattar att besöka. Växjö är även platsen där ni hittar Utvandrarnas hus, där man kan lära sig mer om den stora utvandringen från Sverige till Amerika.

I Växjö finns det även en Domkyrka som är ett måste att se. Missa inte heller Kronobergs slottsruin, Linnéparken eller Granhults kyrka. Det finns även flera museer för dig som är intresserad av det.

Oavsett om du besöker Växjö i november under jazzfestivalen eller en annan tidpunkt på året så finns det mycket att uppleva och se här.